در تبلیغات و بازاریابی روانشناسی رنگ نقش بسیار مهمی دارد. به همین دلیل در این مقاله درباره ی تاثیر رنگها در تبلیغات و استفاده ی هوشمندانه رنگ ها براساس اهداف بازاریابی نکاتی را خواهیم گفت.
هر استارت آپ یا کسب وکار کوچک یا به طور کلی هر شرکتی که نیاز به بازاریابی و تبلیغات داشته باشد، باید بر مفاهیم تاثیر رنگ در تبلیغات مسلط شود.
ادراک مغز از رنگها
سرنوشت تبلیغات شما را رنگها و شیوه ای که مغز انسان این رنگ ها را درک و تحلیل میکند، میتواند رقم بزند.
تمام برند های مطرح دنیا در طراحی، بسته بندی و وبسایت هایشان به طور هوشمندانه از تاثیر رنگ در تبلیغات استفاده می کنند. شرکت هایی که به طور تخصصی روی تبلیغات شان کار می کنند، وظیفه دارند طوری از رنگ ها استفاده کنند که با اهداف و چشمانداز شرکت همخوانی داشته باشد. روانشناسی رنگ باید در جهتی به کار گرفته شود که مشتری را ترغیب کند تا عملی را انجام دهد که ما می خواهیم.
رنگ هایی که افراد را به انجام عمل خاصی تحریک می کنند
در زمینه ی وبسایت ها، اینکه کدام رنگ بهترین اثر را بر کلیک کردن روی دکمههای فراخوانی برای اقدام (call-to-action) میگذارند، سؤالی است که در تحقیقات زیادی به آن پرداخته شده، ولی نتایج این تحقیقات همسو نیستند. چیزی که در تمام تحقیقات به اثبات رسیده، این است که رنگ روی تصمیم به خرید اثر می گذارد.
در گاهی موارد نیز رنگ دکمه های سایت، بستگی به طراحی کلی سایت، برند و نوع کالا دارد. با این حال هنوز هم برخی قوانین می توانند بین همه ی کالاها با هر برندی که دارند، مشترک باشند.
رنگ دکمه های سایت باید قابلدیدن باشد، اما توی چشم نزند. باید مکمل طراحی کلی سایت باشد، اما باید در جاهایی که لازم است تضاد ایجاد کنید تا کاربران به راحتی بتوانند آن را پیدا کنند و سردرگم نشوند. دوم اینکه دکمه های سایت باید بزرگ، شفاف و ساده باشند و روی پس زمینه ای قرار بگیرند که حواس مخاطب به پسزمینه پرت نشود.
تاثیر رنگها در تبلیغات
رنگ قرمز:
به راحتی دیده می شود، بین سایر طراحیهای سایت به سادگی به چشم میآید و سبب ایجاد حس هیجان در کاربر میشود و به معنی اضطرار است.
رنگ سبز:
رنگ آرامش بخش تری نسبت به قرمز است، گاهی کمک می کند برخی از کاربران آرامش پیدا کنند تا بتوانند تصمیمی که ما می خواهیم را بگیریم. این رنگ بهخصوص در کسب وکارهایی که مرتبط با آرامش، روانشناسی یا محیط زیست هستند، جواب میدهد.
رنگ زرد :
با گرمی، شادی و انجام عملی مشخص مرتبط است. اگر به سایت آمازون سر بزنید می بینید که چقدر هوشمندانه از این دو رنگ استفاده شده است. دکمه های تصویر بالا میتواند برای انواع سایتها مناسب باشد.
رنگ آبی:
احساسات مثبت فراوانی را منتقل میکند. برای مثال: آرامش، اختیار، مردانگی، محافظه کاری، آزادی خواهی، صلح، بی آزاری، قابل اعتماد بودن، طراوت، مسئولیت پذیری، قدرت و ثبات.
رنگ نارنجی:
در آمریکا رنگ پرطرفداری بهحساب میآید. همچنین رنگ نارنجی در سایتهای تخفیفاتی (مثل آمازون) نیز خیلی کاربرد دارد، تا به کاربران حس مقرون به صرفه بودن را منتقل کند.