مهمترین هدف این است که به شما کمک کنیم که راه اندازی سایت می کنید، هم در میان بازدید کنندگان و هم در میان موتورهای جست وجو محبوبیت پیدا کند و به آن توجه نشان داده شود.
به علاوه اطلاعاتی را که برای فروش اینترنتی نیاز دارید هم در اختیارتان خواهیم گذاشت و شما را با ابزارهایی آشنا خواهیم کرد که در مسیر دستیابی به اهداف سایت به شما کمک خواهند کرد. پنج مرحلهای که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم عبارتند از:
۱. برای راه اندازی سایت برنامه ریزی کنید
واقع بینانه و حساب شده هدف گذاری کنید:
اگر می خواهید حضوری مؤثر در اینترنت داشته باشید، پیش از هر چیز باید اهداف خود را مشخص کنید. گفتن اینکه «میخواهم فروش اینترنتی داشته باشم» یا «میخواهم اقدام به راه اندازی سایت کنم» کافی نیست.
این سوال را از خود بپرسید: «میخواهم با راه اندازی سایت به چه هدفی برای کسب وکارم برسم؟» شاید جواب شما به این سؤال افزایش درآمد یا تعداد بازدید کنندگان ماهانه باشد. به هر عنوان، جواب تان به آن هر چه باشد حائز اهمیت است. به هنگام انتخاب معیار هم این نکته را به خاطر داشته باشید که همخوان بودن آن با فضای کلی برند، در مقایسه با نوع معیاری که انتخاب می کنید، اهمیت بیشتری دارد.
تنها در صورتی قادر به ارزیابی موفقیت شرکت تان خواهید بود که اهداف مشخص شده از سوی شما، قابل ارزیابی و دست یابی باشند. برای نمونه اگر هدف تان این باشد که در همان سال اول فعالیت شرکت به یک میلیون دنبال کننده در توئیتر دست پیدا کنید.
احتمالا به آن دست نخواهید یافت، چراکه واقع بینانه نیست. به جای آن بهتر است آیندهٔ نزدیک تری را مد نظر قرار دهید (مثلا هدفی را مشخص کنید که بتوانید طی سه ماه آینده به آن دست پیدا کنید.
بهعلاوه یک میلیون دنبال کننده هم بیش از حد زیاد است و بهتر است اهداف واقع بینانه تری داشته باشید). اگر در هدف گذاری به مشکل برخورده اید، میتوانید از ویژگی های زیر کمک بگیرید و با استفاده از آنها اهداف تان را تعیین کنید.
۲. کار طراحی سایت را شروع کنید
مرحله اجرایی دومین گام است و کار طراحی سایت شروع میشود. برای این کار دو انتخاب پیش رو دارید: میتوانید خودتان کار طراحی سایت را به عهده بگیرید (DIY، کلمهٔ اختصاری برای این حالت است که مخفف Do It Yourself، به فارسی، «خودت انجامش بده» است) یا آنکه از کسی که در این زمینه تخصص و تجربه دارد درخواست کمک کنید. اما پیش از آنکه معایب و مزایای این دو روش را بررسی کنیم، بهتر است کمی دربارهٔ پایه و اساس سایت شما، یا همان هاستی که انتخاب میکنید صحبت کنیم. انتخابهایی را که برای هاست پیش رو دارید در نظر بگیرید
اگر سایت را به عنوان خانه در نظر بگیریم، آنگاه دامنهٔ سایت شما آدرس خیابان، و هاستی که برای سایت انتخاب میکنید، طرح کلی زمینی خواهد بود که ساختمان خانه بر روی آن بنا شده است. فرقی نمیکند خانهٔ شما چقدر مستحکم باشد، اگر زیربنای آن ضعیف باشد، مطمئنا در آینده به مشکل برخواهید خورد.
۳. تولید محتوای با کیفیت
تولید محتوا در راه اندازی سایت:
صرف نظر از اینکه چه هدفی را دنبال میکنید (خرید محصول توسط بازدید کنندگان، ثبت نام در خبرنامه و…)، محتوایی که در سایت خود قرار میدهید باید به اندازهٔ کافی متقاعد کننده باشد تا بازدید کننده را به اقدام عملی تشویق کند. تولید محتوای با کیفیت، گام مهم و تأثیرگذار دیگری است که باید در مسیر راه اندازی سایت بردارید. برای تولید محتوای با کیفیت باید از نحوهٔ بیان و شیوهٔ نگارشی مناسب، در کنار عکس های چشم نواز و مرتبط با مطلب استفاده کنید. تنها به این صورت میتوانید در اینترنت نام ونشانی برای خود به ارمغان بیاورید و داستان کسب وکارتان را از دیگران متمایز کنید.
داستان کسب وکار شما:
حتی اگر به نظر خودتان نویسندهٔ ماهری نباشید، باز هم میتوانید محتوای با کیفیتی تولید کنید که نمایندهٔ شایسته ای برای کسب وکار شما و برندتان باشد. میتوانید برای شروع کار از ایده های زیر استفاده کنید:
- مطلبی دربارهٔ این مسئله بنویسید که چگونه کسب وکارتان را آغاز کردید.
- از خودتان، یا افرادی که برای تان کار می کنند، عکس یا ویدئو بگیرید و در محتوایتان لحاظ کنید.
- از روش هایی بنویسید که برای تولید محصولاتتان به کار می گیرید.
- توضیحات جالب توجهی از خدمات تان ارائه کنید.
- از نقل قولهایی استفاده کنید که به چگونگی مفید بودن محصول یا خدمات شما برای مشتریها اشاره داشته باشند.
۴. کار فروش محصولات (یا عرضهٔ خدمات) را در سایت تان شروع کنید
فروش اینترنتی پس از راه اندازی سایت:
چه در حال حاضر فروشگاهی برای فروش محصولات و عرضهٔ خدمات خود داشته باشید و چه کسب وکار نوپایی داشته باشید، در هر دو صورت، راه اندازی سایت و ورود به دنیای تجارت الکترونیک روشی عالی و کارآمد برای جذب مشتریهای جدید خواهد بود. برای جذب مشتری های جدید به وسیلهٔ سایت تان انتخاب های متعددی پیش رو دارید.
به خاطر داشته باشید که سایت تجارت الکترونیک، ابزار بسیار قدرتمندی برای افزایش سود دهی کسب وکار و دسترسی به مشتری های جدید است و باعث میشود برند شما و کسب وکارتان، در خاطر مشتری ها باقی بماند. برای آنکه بتوانید با استفاده از سایت تجارت الکترونیک تان مشتری های جدید پیدا کنید و امکان خریدهای مکرر از سوی آنها را بیشتر کنید، معیارهای بخصوصی هستند که باید در سایت تان لحاظ کنید. در ادامه توضیحات بیشتری در این باره عنوان خواهد شد.
استفاده از عکسها و توصیفات متقاعد کننده برای محصولات:
قرار دادن عکسی از محصول به همراه قیمت آن به احتمال زیاد نتیجهٔ دلخواه را به همراه نخواهد داشت. توصیه میشود عکسهای با کیفیت از محصولات خود بگیرید و در کنار آن توضیحات مختصر و مفیدی دربارهٔ ویژگیها و مزایای مختلف محصولاتتان در اختیار مشتریها قرار بدهید.
۵. با استفاده از سئو، کاری کنید تا دیگران بتوانند شما را پیدا کنند
سئو-راه اندازی سایت:
حالا دیگر کار راه اندازی سایت شما به اتمام رسیده است و وارد مرحلهٔ بعدی میشوید و باید نام خود را در بازار فضای مجازی که امروزه به شدت رقابتی شده است مطرح کنید. در این مرحله از کار است که پای موتورهای جستجویی نظیر گوگل و بینگ به میان میآید.
حضور در اینترنت با استفاده از راه اندازی سایت کافی نیست. در واقع اگر بخواهید به نتایج دلخواه دست پیدا کنید و کاربران بتوانند با کسب وکار اینترنتی شما آشنا شوند، باید اصول اولیهٔ بهینهسازی موتور جستجو (سئو) را هم در سایت تان پیاده کنید.
شما یکی از مهمترین قدمها برای مطرح کردن نام تان در اینترنت را با تولید محتوای باکیفیت برداشته اید و در بخشهای پیشین همین مقاله، با هم نگاهی به این مسئله داشته ایم و اگر بادقت نکات مربوط به تولید محتوا را در کار خود لحاظ کرده باشید،
در حال حاضر سایت تان محتوایی دارد که برای افرادی که در اینترنت جستجو میکنند جالب توجه خواهد بود و به مرور زمان با محصولات و خدمات شما آشنا خواهند شد. اگر به تولید محتوای باکیفیت ادامه بدهید، به مرور زمان سایت تان قابلیت جذب بازدید کنندگان را پیدا خواهد کرد، بنابراین اهمیت این مسئله را دست کم نگیرید. اما بهتر است به موضوع اصلی این مرحله از کار، یعنی سئو بپردازیم.
عالی بود